Ezúttal a közérdekű adatok témakörében vizsgálódtunk és felfedeztük, hogy a Közterület-felügyelet weboldalán meglehetősen hiányosak a közérdekű adatnak minősülő információk. Kérdésünkre Gabnai Viktória a Közterület-felügyelet sajtóosztályának osztályvezetője azt a tájékoztatást adta, hogy a 2010. évi adatokat 2011 február közepén elérhetővé teszik szervezetük weboldalán. Mivel a Közterület-felügyelet nem veszi komolyan a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényt, így kénytelenek leszünk blogunkban publikálni az összes közérdekű adatnak minősülő szerződést, mely a szervezethez köthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozteruletfelugyelet.blog.hu/api/trackback/id/tr122613840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nextdoor · http://www.lelenc.hu 2011.06.21. 08:14:44

Meglátásunk szerint a A Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi Telepén folyamatosan korlátozzák az állampolgárok jogait, intézkedéseikkel több törvényt és rendeletet megsértenek.
A Telepen kifüggesztett utasítások, illetve a Telep ebtelep.hu oldalán közzétett információk tételesen a következő visszaéléseket tartalmazzák:
A 8. pontban örökbefogadási megállapodáshoz kötik az állat kiadását, melyről számlát is kiállítanak, a 10. pontban kilátásba helyezik, hogy a vevő lakhelyén az állat tartási körülményeit ellenőrzik.
Személyenként évente 2 kutyában maximalizálják a kiadható állatok számát.

A telep működését a 74./1999 (XII.30.) Főv. Közgy. Rendelet szabályozza, mely a Telep tulajdonába került állatok esetében azok értékesítését írja elő,
és évente meghatározza a vételárat. Az értékesítés és az örök befogadás egymást kizáró jogügyletek.
A rendelet és annál magasabb jogszabályok sem hatalmazzák fel a Közterület-felügyeletet az egy személynek eladható darabszám korlátozására, ellenben ezzel számtalan magasabb jogszabályt megsértenek.
A Fővárosi Közterület-felügyeletnek az értékesítés után az eladott áru ellenőrzésére nincs joga.
Az állat tartási körülményeit a lakhely szerint illetékes jegyző, és az állategészségügyi hatóság ellenőrizheti indokolt esetben.

A fajtatiszta állatok esetében az utasítás olyan kitételeket tartalmaz, melyekre a Telepet egyetlen jogszabály sem hatalmazza fel, ellenben több jogszabályt sért.
Azon túl, hogy visszaélnek a hatáskörükkel a rendelkezés figyelmen kívül hagyja a 74./1999 (XII.30.) Főv. Közgy. Rendelet 6.§ (4) pontját,
mely szerint az állatok gazdához juttatásakor előnyben kell részesíteniük az állatvédő szervezeteket.
A 3. pontban az állatvédő- és más szervezetek belépését írásbeli nyilatkozathoz köti.
A 9. pontban írásbeli engedélyhez köti a fényképezést, amelyet egyébként a 12/2010 igazgatói utasításban is megtiltanak,
megsértve ezzel a 1992. évi LXIII. Törvény ide vonatkozó rendelkezéseit.
Azt gondolom, az Illatos úti kutyáknak szükségük lesz azokra, akik
eddig is segítették őket. Azt gondolom, ha a Telep kizárja azokat a
civileket, akik eddig segítettek, helyükbe nem tud rövid időn belül
ekkora hatékonyságú, kapacitású civil erő lépni, miközben az értékesítési
protokoll szigorítása pedig kevesebb kutya gazdához jutását fogja
eredményezni, az egyenleg pedig az lesz, hogy újra nagy számú altatás
lesz.
süti beállítások módosítása