Egy bejelentés margójára

2011.01.04. 11:47

A mai (2011.01.05) újságok és az elektronikus hírportálok arról tájékoztatták az állampolgárokat, hogy egyes állami és önkormányzati cégek (köztük felsorolva az Fővárosi Közterület-felügyeletet is) nagy összegű támogatásban részesítették az előzetes letartóztatásban lévő P. Koltai Gábor érdekkörébe tartozó vállalkozásokat. Később kiderült, hogy néhány újságíró összekeverte a rövidítésük tekintetében névazonos Fővárosi Közterület-felügyeletet (FKF) a Fővárosi Közterület-fenntartó ZRT-vel. (FKF ZRT)

Arról, hogy a Közterület-felügyelet fenntartása nekünk, adófizetőknek mennyibe került a 2010-es évben, itt tájékozódhat.

A 2011 évi előirányzatban a Fővárosi Közterület-felügyet 1 556 245 000 Ft Önkormányzati támogatásban részesül.

 

Nagyobb méretben itt tekintheti meg a táblázatot

Gondoltuk, felhívjuk a Közterület-felügyelet vezetőjét. Titkárságán két alkalommal próbálkoztunk. Visszahívást ígértek.

(Frissítés)

A Fővárosi Közterület-felügyelet sajtóosztálya reagált írásunkra.

A szervezet képviselője vitatja fenti táblázat valóságtartalmát.

 

Mottó: A közhatalom gyakorlóinak tűrniük kell a kritikákat.

 

Demokratikus jogállamban mindenkit megillető, alkotmányos alapjog

a véleménynyilvánítás szabadsága.

 ---

2011.01.04 01:53

Bejelentést tettem egy a XX. kerületben, közterületen elhelyezett, nagy részben éghető anyagot tartalmazó szeméthalomról, mely egy panelháztól csupán 2 méter távolságra került lerakásra. A bejelentés óta eltelt 11 óra alatt érdemi intézkedés nem történt.

Ki a felelős ezért? 

 

 

A szeméthalmaz 2011.01.04 napján 13:10 időpontban elszállításra került, azonban meg kell jegyezni, ehhez a Közterület-felügyeletnek a világon semmi köze nem volt.

A saját kis bürokratikus labirintusukban tologatták egyik asztalról a másikra a témát, de semmi, azaz 0 érdemi intézkedés történt a hatóság részéről.

"A téma az igazgató úr asztalán hever. Minden további intézkedés a Közterület-felügyelet igazgatójának hatáskörébe tartozik"

 Várjuk az igazgató úr döntését az ügyben, valamint elvárjuk, sőt, követeljük, hogy miután megjelöltük az elkövetőt, intézkedjék az elkövető szankcionálásáról.

 

Az ügyben azóta sem történt előrelépés. A szabálysértés megtörtént, arról az illetékesek értesítve lettek, csak épp a munkaköri leírásukban foglalt intézkedési kötelezettségüknek nem tettek eleget.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozteruletfelugyelet.blog.hu/api/trackback/id/tr662559573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itt a tej... 2011.01.04. 12:32:04

Nem csak a XX. kerületben nincs szükség rájuk, hanem szinte egész Budapesten. Ezek csak akkor hajlandók dolgozni, ha pont ideális számukra az időjárás. Most hideg van, így inkább melegednek.

Nem kérek hírlevelet... 2011.01.04. 17:04:32

Néhány alkalommal nekem is volt szerencsém a közterületesekkel kapcsolatba lépni. Akikkel én találkoztam, azok rendkívül primitívek voltak. Köszönni nagy részük egyáltalán nem tud. Valószínű, hogy nem tanították meg őket erre az apróságra. Volt, hogy hivatkoztak egy-egy paragrafusra, azonban a hivatkozott paragrafus vagy soha nem is létezett, vagy nem úgy szólt, ahogyan szegény párák gondolták.

csutinyka 2011.01.05. 11:53:36

Már ne is haragudj,de az érdemi intézkedés megtörtént,ugyanis a szemetet elszállították.Te bejelentetted a felügyeletnek,a felügyelet,meg továbbította ezt a bejelentést ahhoz a szervhez aki a szemétszállítással foglalkozik.És ha Te ennyire tisztában vagy azzal,mi a Közterület Felügyelet feladata,akkor azt is tudhatnád,hogy szemétszállítással nem foglalkozik,azzal azok a cégek foglalkoznak amikkel a főváros szerződést kötött.Jelen esetben a Fővárosi Közterület Fenntartó ZRT. és,és fent nevezett ZRT társvállalkozói.Egyébként,meg közöttünk is sokféle ember dolgozik,más és más mentalitással,illetve intelligencia hányadossal,mint a legtöbb munkahelyen.Sajnos!De a többségünk tanult ember,főiskolai,vagy egyetemi végzettséggel,és szakirányú képesítéssel,és köztisztviselői alapvizsgával.Üdv:egy közterület felügyelő aki egy olyan csoportnál dolgozik a Felügyeleten belül,ami Budapest köztisztaságával foglalkozik.Egyébként meg,talán az állampolgárok mentalitásán kellene elgondolkodni,és tudatosítani bennük,hogy a háztartási,és egyéb szemetet nem közterületre,tájvédelmi körzetbe és egyéb helyekre kell leönteni,hanem a gyűjtő edényekbe.

Adofizeto_allampolgar 2011.01.05. 11:58:08

@csutinyka: Sajnos a Közterület-felügyelet, mint írtam is, csak az ügy ide-oda tologatásával volt elfoglalva.

Részletesen:

Bejelentettem a történetet elektronikus úton, amit ugye egy iktatónak továbbítanak. Az egykori VIK állítása szerint ez meg is történt. Kerestem, hogy akkor hol akadt el az intézkedés és ki is derült. Az iktató nem kapta meg az ügyet. Felvettem a kapcsolatot az iktatóval és ők nem tudtak az esetről. Ennyi történt. :(

Adofizeto_allampolgar 2011.01.05. 12:18:56

A tegnapi napon társalogtam elektronikus úton egy Közterület-felügyelővel, aki arról panaszkodott, hogy nagyon kevés a fizetés. Nos, egyes hírek szerint azért olyan kevés a fizetés, mert a Közterület-felügyelet vezetősége egy már előzetes letartóztatásban lévő adócsaló cégét támogatta a Közterület-felügyelet költségvetéséből!

Nagyon sok tisztességtelen dolog folyik ennél az önkormányzati intézménynél és ennek 95%-át vezető tisztségviselők követik el aljas módon, mindeközben a dolgozókat (felügyelőket) pedig nem fizetik meg tisztességesen.

Tessék mondani, az FKF. vezetői mikor kerülnek előzetes letartóztatásba?

csutinyka 2011.01.06. 14:57:00

Elég szomorú,ha ez igaz,de én erről semmit sem tudok,és szerintem nem is igaz.A fizetésünk pedig a mindenkori köztisztviselői bértábla alapján van meghatározva,és ezt a kormány határozta meg.Szerintem te csak provokálni akarsz,és szítani a tüzet.És hozzá tenném a fővárosi Parkolási Társulás nem egyenlő a Közterület Felügyelettel.

Adofizeto_allampolgar 2011.01.06. 15:03:06

Ok, akkor leírom újra, de most csatolok pár linket is...

index.hu/belfold/budapest/2011/01/05/tobb_ezer_parkolot_uzemeltet_szabalytalanul_a_centrum/
www.blikk.hu/blikk_aktualis/politikusok-bukhatnak-koltai-fiaval-2040375/

Átvizsgálják a szerződéseket

Az előzetes letartóztatásban lévő P. Koltai és társai az információk szerint a Magyar Villamos Művektől, a MÁV-tól és a Fővárosi Közterület-felügyelettől kapott támogatást. Az FKF képviseletében a Fővárosi Önkormányzat illetékes szóvivője, Szűcs Panni adott tájékoztatást. – Az elmúlt öt évben információink szerint nem adott támogatást az FKF az említett személy részére, de nem tudtunk minden, a gyanúsított személy érdekeltségi körébe tartozó cégre rákeresni – mondta, és azt kérte, ha konkrét cég neve merül fel, tudassuk vele, s az alapján újból átvizsgálják a szerződéseket.

Frenk_NYPD 2011.01.11. 13:47:15

@Adofizeto_allampolgar: Teljesen jó az idézeted a cikkből csak annyi a hiba hogy nem Fővárosi Közterület-felügyelet hanem Fővárosi Közterület-fenntartó szerepel a cikkben. :)

Adofizeto_allampolgar 2011.01.11. 13:49:37

@Frenk_NYPD: Akkor javaslom, hogy újra olvasd el a cikket, azonban most az eddigieknél is jobban figyelj oda a részletekre.

"Fővárosi Közterület-felügyelettől kapott támogatást."

Comprende?

Adofizeto_allampolgar 2011.01.11. 13:52:38

ABlikk weboldalán módosításra került ez a szövegrész, azonban a tényeken ez egyáltalán nem változtat. Kikérjük a Közterület-felügyelettől az összes, elmúlt 5 évben kötött 0 és 5.000.000 Ft közötti szerződést, így teljesen egyértelműen, minden kétséget kizáróan kiderül az igazság.

Frenk_NYPD 2011.01.11. 13:55:02

@Adofizeto_allampolgar: Átvizsgálják a szerződéseket

Az előzetes letartóztatásban lévő P. Koltai és társai az információk szerint a Magyar Villamos Művektől, a MÁV-tól és a Fővárosi Közterület-fenntartó kapott támogatást. Az FKF képviseletében a Fővárosi Önkormányzat illetékes szóvivője, Szűcs Panni adott tájékoztatást. – Az elmúlt öt évben információink szerint nem adott támogatást az FKF az említett személy részére, de nem tudtunk minden, a gyanúsított személy érdekeltségi körébe tartozó cégre rákeresni – mondta, és azt kérte, ha konkrét cég neve merül fel, tudassuk vele, s az alapján újból átvizsgálják a szerződéseket.

Elolvastam! és az eddigieknél is jobban odafigyeltem a részletekre. :) "Mindíg minden körülmények között" :D

Frenk_NYPD 2011.01.11. 13:55:50

@Adofizeto_allampolgar: Ja hogy akkor mégsem én vagyok a f..z? :D nem baj, megbocsájtok.

Adofizeto_allampolgar 2011.01.11. 14:07:01

@Frenk_NYPD: Ez most az ok, vagy az okozat?

Minden köztisztviselőnek példamutató magatartást kell tanúsítani! Különben milyen alapon várják el másoktól ugyanezt?

Adofizeto_allampolgar 2011.01.11. 14:17:37

@Frenk_NYPD: Én kérek elnézést, hiszen nem tudtam, hogy a Blikk utólag módosította a cikket. Az idézetünk a Blikk weboldaláról származik, csak mi nem módosítottuk utólag.

Frenk_NYPD 2011.01.11. 14:23:03

@Adofizeto_allampolgar: Majd mehetnek BKV ellenőr mellé...

Frenk_NYPD 2011.01.11. 14:24:38

@Adofizeto_allampolgar: Sok esetben a médiumok sem tudják hogy mit "beszélnek". keverik a szezont a azontal. Közterület-felügyelet a fenntartókkal és a parkolóőrökkel...

Frenk_NYPD 2011.01.11. 14:25:37

index.hu/belfold/budapest/2011/01/10/kozterulet-felugyeloket_vetnek_be_a_bliccelok_ellen/

Január 11-től a közterület-felügyelők is részt vesznek a jegyellenőrzésben a BKV járatain. Mivel a közterület-felügyelők igazoltathatnak is, a bliccelők ezután nem tudnak fiktív adatokat bediktálni az ellenőrnek.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint keddtől 3 hónapos próbaidőre a közterület-felügyelők a BKV-ellenőrökkel közösen látnak el szolgálatot. A közös ellenőrzésre a Rákóczi úton közlekedő autóbuszjáratokon (pl. 7, 7E, 173, 173E jelzésű autóbuszokon), továbbá a 4-es és 6-os villamosok teljes vonalán számíthatnak az utasok.

A jegyeket továbbra is az ellenőröknek kell majd bemutatni, a közterület-felügyelők csak azokat a jegy vagy bérlet nélkül utazókat igazoltatják, akik nem hajlandók magukat igazolni.

A BKV becslései szerint a közösségi közlekedéssel utazók 13 százaléka bliccel, ami évente átlagosan körülbelül 10 milliárd forinttal rövidíti meg a közlekedési társaság kasszáját.

Adofizeto_allampolgar 2011.01.11. 14:31:58

@Frenk_NYPD: BKV ellenőr mellett dolgozni, nos, az is egy külön sztori, hiszen sokan nincsenek tisztában az adatvédelmi törvénnyel. Példának okáért egy felügyelő közvetlenül semmiképpen sem adhatja át harmadik félnek adatainkat, mert ha így tesz, azzal bűncselekményt követ el. A BKV. kizárólag a hivatalos úton, meghatározott határidőn belül kérheti a Közterület-felügyelettől az utas adatait írásban. Hangsúlyozom, aki a helyszínen átadja az utas adatait a BKV ellenőreinek, az bűncselekményt követ el. Akivel megtörténik olyan, hogy a felügyelő a helyszínen átadja az ellenőrnek az adatait, az minden esetben feljelentéssel élhet, melyet meg is nyer. Ilyen esetben a felügyelőt is fel kell jelenteni, hiszen elköveti a személyes adattal való visszaélés bűncselekményét.

Adofizeto_allampolgar 2011.01.11. 14:36:40

A BKV ellenőrök kísérgetésének azonban egyetlen pozitív hatása rögtön felfedezhető, hiszen télvíz idején a felügyelőknek nem kell fagyoskodni azért a 70.000 Ft-ért, amit fizetés (illetmény) gyanánt kapnak. Ezzel azt akarom hangsúlyozni, hogy mélységesen megalázónak tartom, hogy egy felügyelő ennyit keres. :(

Frenk_NYPD 2011.01.11. 14:50:02

@Adofizeto_allampolgar: Valószínű, hogy hivatalos úton fogja kikérni a BKV az adatokat...

"A BKV ellenőrök kísérgetésének azonban egyetlen pozitív hatása rögtön felfedezhető, hiszen télvíz idején a felügyelőknek nem kell fagyoskodni azért a 70.000 Ft-ért, amit fizetés (illetmény) gyanánt kapnak. Ezzel azt akarom hangsúlyozni, hogy mélységesen megalázónak tartom, hogy egy felügyelő ennyit keres. :( "

Morbidnak tartom, hogy ez legyen a megoldás arra, hogy a felügyelő ne fagyjon sz..rá az utcán. Védőital, óránkénti 10perc, stb. Ezekkel mi van?
süti beállítások módosítása